Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Združená stredná škola hotelových služieb a obchodu Púchov - Každý z učebných odborov je vhodný pre

Škola ponúka bohatý výber odborov, od trojročných

až po päťročné

denné štúdium

6323 6 00 hotelová akadémia – 5 rokov, štúdium končí maturitnou skúškou. Výučba troch jazykov, odborná prax sa delí na súvislú vo vybraných zariadeniach (2. – 5. ročník 550 hodín), prázdninovú (počas letných prázdnin 1. – 3. ročník 400 hodín) a priebežnú (počas voľných dní na gastronomických akciách 1. – 3. ročník 270 hodín). Do odbornej praxe sa započítava aj predmet Prax. Absolvent by mal byť schopný riešiť problémy podnikateľskej praxe, v hotelierstve a spoločnom stravovaní, kvalifikovane riadiť prevádzku v zariadeniach reštauračného stravovania, účelového spoločného stravovania a v zariadeniach prechodného ubytovania. Po troch rokoch štúdia môže dobrovoľne vykonať záverečnú skúšku a získať výučný list v odbore kuchár – čašník. Žiaci sú pripravení zvládnuť techniku obsluhy, stolovanie, technológiu prípravy jedál. Po piatich rokoch je absolvent schopný samostatne podnikať a môže sa uchádzať o štúdium na vysokej škole so zameraním na spoločné stravovanie a príbuzné odbory po doplnení vedomostí z matematiky a vo voliteľnom predmete.

Skryť Vypnúť reklamu

6444 4 00 čašník – servírka – 4 roky, štúdium končí maturitnou skúškou, výuka dvoch cudzích jazykov. Absolvent by mal zvládnuť práce spojené so stolovaním pri mimoriadnych príležitostiach, ovládať špeciálne spôsoby stolovania. Po skončení štúdia sa môže za rovnakých podmienok ako absolventi iných stredných škôl uchádzať o štúdium na VŠ.

6445 4 00 kuchár – 4 roky, štúdium končí maturitnou skúškou, výuka dvoch cudzích jazykov. Absolvent má predpoklady ovládať práce súvisiace s prípravou technologicky náročných jedál, vedieť zabezpečiť prípravu jedál na špecializované akcie a organizačne ich zabezpečiť. Po skončení štúdia je možnosť uchádzať sa o štúdium na VŠ za rovnakých podmienok ako ostatní absolventi SŠ.

6442 4 00 obchodný pracovník – 4 roky, štúdium končí maturitnou skúškou. Absolvent by mal poznať princípy trhovej ekonomiky, ekonomiku a organizáciu obchodu v podmienkach voľného trhu, získať základné vedomosti z marketingu, propagácie, reklamných akcií, výskumu trhu, aranžovania a aplikovanej psychológie, z poskytovania služieb zákazníkom, základy jednoduchého a podvojného účtovníctva, daňovníctva, poisťovníctva a obchodného práva, ovládať administratívne práce v predajni, predpisy o nákupe a predaji. Ovládať by mal dva cudzie jazyky, v jednom by mal zvládnuť vyjadrovanie, čítanie odborného textu a vybavovanie obchodnej korešpondencie, v druhom má zvládnuť základnú slovnú zásobu a vedieť čítať odborný text s porozumením. Aj tu je možnosť uchádzať sa o štúdium na VŠ.

Skryť Vypnúť reklamu

6460 2 01 predavač so zameraním na potravinársky tovar

6460 2 04 predavač so zameraním na drogériový tovar – 3 roky, absolvent by mal poznať princípy trhovej ekonomiky a organizácie obchodu, poznať základy komunikácie so zákazníkom nielen v slovenčine, ale aj cudzom jazyku, ovládať práce spojené s objednávaním, preberaním, uskladňovaním, ošetrovaním a prípravou tovaru na predaj, vedieť poskytnúť poradenskú službu, ovládať zásady ponuky, vystavovania a predaja, ovládať počtové úkony pri využití výpočtovej techniky, zvládať zásady administratívy. Pri zameraní na potravinársky tovar získa vedomosti o energetickej a biologickej hodnote potravín, zásadách správnej výživy, technologickej a estetickej úprave výrobkov studenej kuchyne a základoch podávania jedál a nápojov. V zameraní na drogériový tovar má poznať použitie kozmetických prípravkov, vedieť poskytnúť potrebné rady, ovládať prácu s chemikáliami, horľavinami a fotografickým materiálom. Po ukončení štúdia môže dennou formou pokračovať v štúdiu popri zamestnaní, končiacim maturitou v ZSŠHSaO.

Skryť Vypnúť reklamu

6456 2 – kaderník – 3 roky, absolvent má predpoklady, aby vedel zhotoviť zložité spoločenské a večerné účesy, upraviť vlasy podľa schematického zobrazenia s použitím vlasových doplnkov, farbiť vlasy do rozličných odtieňov, melírovať, robiť fúkanú, využívať nové technológie v tvorbe účesov. Po ukončení štúdia výučným listom môže pokračovať v štúdiu dennou formou alebo popri zamestnaní, končiacom maturitou v ZSŠHSaO.

2968 2 – mäsiar údenár, predaj mäsových výrobkov – 3 roky, záverečná skúška. Príprava v odbore vytvára predpoklady, aby absolvent bol schopný pracovať podľa technologických postupov, dodržiavať platné receptúry a technicko–hospodárske normy, preberať jatočné zvieratá, vedel soliť, miešať a plniť mäsové výrobky, ovládal predaj mäsa a výrobkov, kuchynskú úpravu, vedel komunikovať so zákazníkom v niektorom cudzom jazyku, poznal niektoré druhy potravinárskeho tovaru, zásady predaja a propagácie, vedel aranžovať tovar v predajni, ovládal zásady administratívy v predajni, poznal predpisy o nákupe a predaji a systém hospodárenia v podniku a predajni.

2964 2 00 cukrár – 3 roky, záverečná skúška. Príprava vytvára predpoklady, aby absolvent vedel pripraviť všetky druhy cukrárenských výrobkov, poznal všetky technologické prípravy, vedel dohotovovať cukrárenské polotovary, poznal technológiu ich plnenia a ozdobovania, vedel pripravovať cukrárenské cestá, plnky, hmoty, modelovať všetky druhy ozdôb. Po skončení štúdia je možnosť dennou formou štúdia alebo popri zamestnaní získať maturitné vysvedčenie v ZSŠHSaO.

6490 2 kuchár čašník so zameraním na – 01 – prípravu jedál, 02 – obsluhu, 03 pohostinstvo - 3 roky. V odbore 01 sú vytvorené predpoklady, aby absolvent poznal receptúry, technologické postupy bežných a pracovne náročných jedál teplej a studenej kuchyne, ako aj teplých a studených múčnikov a teplých nápojov, ovládal techniku expedície, estetickú úpravu jedál na tanieroch a striebre. Absolvent sa ako kuchár uplatní vo výrobných strediskách a reštauračných zariadeniach. V odbore 02 by mal absolvent ovládať práce spojené so stolovaním pri bežných i mimoriadnych príležitostiach, ovládať pravidlá zostavovania menu a odporúčať ho hosťovi. Uplatnenie čašníka je v rôznych odbytových zariadeniach. V odbore 03 sa vytvárajú predpoklady na ovládanie technologických postupov prípravy jedál a nápojov, techniky expedície a estetickej úpravy jedál. Absolvent má poznať základy stolovania, podať základné informácie o jedlách a nápojoch. Uplatnenie má v reštauračných a odbytových zariadeniach. Po skončení všetkých troch smerov je možnosť pokračovať v ďalšom štúdiu a získať maturitné vysvedčenie v ZSŠHSaO.

Nadstavbové štúdium

6403 4 00 podnikanie v remeslách a službách – 2 roky, vhodný pre absolventov trojročných učebných odborov so zameraním na služby v cestovnom ruchu, služby v obchodnej prevádzke a všeobecný odbor. Odbor je ukončený maturitnou skúškou, poskytne úplné stredoškolské odborné vzdelanie vo všeobecnovzdelávacích predmetoch, v odborných je zameraný na drobné a stredné podnikanie v oblasti služieb. Absolvent získa praktické vedomosti o podnikateľskej problematike a po úspešnom zvládnutí je schopný založiť si a prevádzkovať súkromný podnik, poskytovať odbornú pomoc formou poradenskej a rozborovej činnosti. Po ukončení sa môže uchádzať o štúdium na VŠ.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 38 061
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 36 547
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 895
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 242
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 993
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 8 636
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 325
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 935
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 726
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 625
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Považská Bystrica a Púchov - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Považská

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 1 544 pozitívne testovaných ľudí formou PCR testov a 2 097 pozitívne testovaných antigénnymi testami.

6 h

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy pred poľadovicou na území celého Trenčianskeho kraja.

6 h
Skríningové testovanie

Trenčiansky samosprávny kraj pomohol samosprávam s celoplošným skríningovým testovaním antigénovými testami, ochrannými pomôckami, priestormi stredných škôl, študentmi zdravotníckych škôl a personálom z troch krajských nemocníc.

7 h
ilustračné foto

Počas víkendu väčšina obcí v regióne otvára Mobilné odberové miesta. Sledujeme pre vás priebeh testovania aj dostupnosť odberových miest.

9 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

21 h

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

22. jan

Policajti začnú novú technológiu využívať od soboty.

19 h

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?