nevoľnosti pochádzajúcej z preplneného žalúdka alebo únavy, ktorú počas vianočných sviatkov pravidelne spôsobuje hojnosť skonzumovaných jedál. Bohatému výberu sladkostí či rôznych jedál sa jednoducho nedá odolať. A pritom stačí tak málo.
Vianočné sviatky si užijete aj v tom prípade, ak namiesto tradičného smaženého kapra v trojobale pripravíte morskú šťuku, platesu alebo lososa, ktoré jednoducho opečiete na panvici. Aj obľúbený zemiakový šalát sa dá pripraviť trochu iným spôsobom. Nepotrebujete do neho už majonézu alebo tatársku omáčku. Ak sa však nechcete vzdať tej pravej chuti, pridajte do neho len majonézu light a zvyšok doplňte netučným jogurtom. Šalát sa dá pripraviť aj s takmer nekalorickou zálievkou (olivový olej, soľ, cukor a ocot).
Doslova pohromou pre štíhlu líniu je množstvo zákuskov a iných dobrôt, ktoré na vianočnom stole určite ani v jednej rodine nechýbajú. Ak sa chcete vyhnúť lamentovaniu nad stratenou formou, jediným riešením je nevypekať veľké množstvá sladkých dobrôt. Zabudnite aj na zemiakové lupienky, slané smažené oriešky, chipsy a hranolky. Radšej si nastrúhajte čerstvú zeleninu, ktorú si jemne dosoľte a dochuťte bylinkami. Strážte svoje chuťové kanáliky aj počas návštev. Odmietajte sladké džúsy, sladené nápoje, alkohol. Dajte radšej prednosť ovociu alebo minerálne vode či vínnemu striku.
Ak využijete tieto rady, ušetríte svoj organizmus od zbytočných problémov a seba od krutých diét, aby ste sa po sviatkoch hojnosti opäť vrátili k svojej pôvodnej postave.