tov svetovej kuchyne, ktoré pre vás pripravil šéfkuchár Jozef Zdurienčík z Gastrocentra Váh v Považskej Bystrici.
Suroviny na 4 porcie: Špíz:160 g morčacích pŕs, 160 g oravskej slaniny, 160 g klobásy, 160 g kuracej pečene, soľ, korenie, olej, červené víno, hladká múka. Placky: zemiaky, cibuľa, vajce, soľ, muškátový orech.
Postup: Špíz: Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Klobásu nakrájame na kolieska. Striedavo napichujeme na ihlu, obalíme v hladkej múke. Položíme na rozohriaty olej a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme červeným vínom a necháme chvíľku podusiť. Placky: Zemiaky uvaríme, nakrájame na maličké kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, muškátový orech, žĺtok a premiešame. Vyformujeme placky, ktoré vložíme na vyhriaty plech a opečieme. Podávame s čerstvou zeleninou a čiernym pivom. Dobrú chuť!
Otázka: Aký druh koreniny použijeme pri príprave placiek?
Jedného z čitateľov, ktorý správnu odpoveď spolu s kupónom pošle do dvoch týždňov na adresu redakcie, vyžrebuje majiteľ reštaurácie a venuje mu poukážku na konzumáciu v hodnote 263 Sk. (r)