Pekingské kuracie placky
V tomto čísle prinášame ďalší zo zaujímavých receptov svetovej kuchyne, ktoré pre vás pripravil šéfkuchár Jozef Zdurienčík z Gastrocentra Váh v Považskej Bystrici.
Suroviny na 4 porcie: 600 g kuracieho mäsa, 200 g leča, 3 vajíčka, 100 g solamilu, 1 veľká cibuľa, soľ, mleté korenie, vegeta.
Postup: Kuracie mäso nakrájame na drobné kúsky. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, vajíčka, solamyl, lečo, mleté korenie, vegetu a soľ. Premiešame a necháme asi 6 hodín odležať v chlade. Zo vzniknutej masy napečieme placky na lievanečníku. Podávame so zeleninovou oblohou, kari ryžou a suchým vínom.
Dobrú chuť.
Otázka: Koľko hodín necháme pripravenú masu odležať?
Jedného z čitateľov, ktorý správnu odpoveď spolu s kupónom pošle do dvoch týždňov na adresu redakcie, vyžrebuje majiteľ reštaurácie a venuje mu poukážku na konzumáciu v hodnote 263 Sk. (r)