Konečne zistil, že je to síce pravda, ale dobrú chuť má len zelenina, ktorú si sami dopestujeme, že kúpená zelenina či potraviny ju už skoro všetku stratili. Keďže naše tohtoročné paradajky zničila pleseň, využila som výhodné sezónne ceny trinásť korún za kilogram, kúpila som paradajky na zaváranie leča z tržnice. Okrem toho, že nemali tú najlepšiu chuť, boli aj na lečo zvláštne pritvrdé. Manžel vyhlásil: „To sú asi tie geneticky upravené rajčiny, čím si pestovateľ zabezpečil ich odolnosť voči suchu. “ Asi mal pravdu, lebo som si spomenula, že niekde v novinách som čítala, že také paradajky ani po zbere len tak ľahko nezmäknú, inak sa dajú iba ťažko odlíšiť. Nechce sa mi veriť, ale tie čo nám zostali, ani po týždni nezmäkli. Tak môjmu manželovi začalo na pestovaní záležať, lebo naša dopestovaná zelenina má vždy dobrú chuť.