Utorok, 19. február, 2019 | Meniny má Vlasta

Trenčín zrušil zákaz variť v školách a škôlkach z hovädzieho mäsa

Do mestských zariadení poľské mäso z rizikového bitúnku nedodali.

Ilustračné foto.Ilustračné foto.(Zdroj: TASR)

TRENČÍN. Kuchárky materských a základných škôl v Trenčíne môžu deťom opätovne variť jedlá z hovädzieho mäsa. V utorok 5. februára o tom rozhodol prednosta mestského úradu Jaroslav Pagáč. Zákaz variť v jedálňach škôlok a škôl zriaďovaných mestom pokrmy z hovädzieho mäsa platil od štvrtka 31. januára.

Dôvodom boli podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej medializované informácie o tom, že „chorá“ hovädzina z Poľska sa mohla dostať cez jedného z dodávateľov mäsa do školských zariadení. Výsledky kontroly hygienikov to ale nepotvrdili.

Mäso pochádzalo zo Slovenska

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne pracovníčky oddelenia Hygieny detí a mládeže kontaktovali všetky trenčianske materské a základné školy, ktorých dodávateľom mäsa je Mäsiarstvo u Urbánka.

Prečítajte si tiež: Poľské mäso z rizikového bitúnku skončilo aj v Trenčíne

„Na základe predložených dodacích listov je zrejmé, že do uvedených zariadení bolo dodané hovädzie mäso s krajinou pôvodu Slovenská republika (súčasne aj zabité a delené v Slovenskej republike),“ oznámila trenčianskej radnici Miroslava Pavlíková z RÚVZ Trenčín.

Ako doplnila, žiadna materská ani základná škola so sídlom v Trenčíne sa na distribučnom zozname zariadení, do ktorých bolo hovädzie mäso z Poľska dodané nenachádza.

Na predajni máme len slovenské mäso, tvrdí mäsiarstvo

Zákaz variť jedlá z hovädzieho mäsa v materských a základných školách v Trenčíne prišiel niekoľko dní po tom, ako Štátna veterinárna a potravinová správa oznámila, že stovky kilogramov mäsa z rizikového bitúnku v Poľsku dodali do reštaurácií a škôl na Slovensku.

Jedným z nich mohlo byť podľa veterinárov aj trenčianske Mäsiarstvo u Urbánka, ktoré patrí k dodávateľom mäsa do trenčianskych škôl a škôlok.

Firma následne svojim statusom na sociálnej sieti zareagovala, že sa cíti podvedená.

„Brali sme mäso od certifikovaného dodávateľa. Zákazníci, ktorí kúpili mäso u nás na predajni sa nemusia obávať, na našich pultoch je iba slovenské mäso,“ uviedli na margo medializovaných informácii. Juraj Jánsky, konateľ spoločnosti na sociálnej sieti navyše napísal, že každá dodávka mäsa je kontrolovaná a dodaná s veterinárnym sprievodným listom a dokladmi, ktoré preukazujú jeho pôvod.

„Slovensko vyprodukuje jednu tretinu spotreby mäsa, zvyšok je z dovozu. Výrobné firmy, ako naša, aby vedela vybavovať segment gastra, je odkázaná na dokupovanie mäsa, nielen z Poľska, ale aj z iných členských štátov EÚ. Dokupujeme len v nevyhnutnej miere od certifikovaných predajcov,“ napísal Jánsky.

Správu budeme aktualizovať

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  6. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  9. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  10. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  1. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  2. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  3. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  4. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  5. Noerr advised on WebSupport deal
  6. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  7. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  8. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  9. eKasa prichádza na Slovensko
  10. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  1. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 14 501
  2. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 13 556
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 12 866
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 465
  5. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 5 042
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 939
  7. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 4 329
  8. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 288
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 667
  10. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu 2 619

Téma: Poľské mäso


Hlavné správy z MY Považská

Ako dopadla dubnická odplata za domácu sedemgólovú prehru?

V semifinále play off 1. hokejovej ligy sa hral piaty zápas.

Do streleckej listiny sa zapísal aj Martinčan Šimon (v modrom č. 12).

Kontrolór bude mať naviac k platu niekoľko tisíc eur

Hlavný kontrolór v Považskej Bystrici dostane k platom za minulý rok odmenu navyše. Niektorým poslancom sa zdôvodnenie návrhu na jej vyplatenie nepozdávalo.

Hlasovanie o odmene kontrolóra.

Na Expedičnej kamere zažijete dojímavé veci

Filmy z Expedičnej kamery 2019 ponúknu odpoveď aj na otázku, či je dnes ešte vôbec možné zažiť ozajstné dobrodružstvo. Či sa tak ako za starých čias dá vybrať do neznáma len s papierovou mapou v ruke.

O čom píšeme v novinách?

Aktuálne informácie z okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava nájdete každý týždeň vo vašom týždenníku MY Noviny stredného Považia (OBZOR)

Nečakané zaváhania lídrov stolnotenisových líg

Oblastné súťaže pokračovali ďalším kolom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vybrali SME

Už ste čítali?