PAPRADNO. V obci mávajú hody neskôr ako inde, a to na Ondreja. Nikdy nechýba ani tradičná zabíjačka, pri ktorej dodržiavajú tiež špecifický postup. V Papradne totiž predtým, než prasa očistia a naporciujú, robia ešte jeden úkon. Pekne ho opaľujú na slame. Výrobky z neho sú vraj chutnejšie.
„Tento rok sme zabíjali dve asi 240-kilogramové,“ hovorí starosta Roman Španihel. Najviac išli na odbyt jaternice, bolo aj pečené mäsko, varný podbradok, lalok aj pečienka.

Na hody mali pripravenú aj tombolu, vyhodnocovala sa tiež zbierka bavlniek, ktorú vyhlásila obec, aby mohli vyšiť nové kroje.
Popoludní bol kultúrny program, počas neho odovzdával starosta ocenenia obce. Prebrala si ho miestna organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých, ktorej členovia spolupracujú pri mnohých akciách, zapojili sa aj do súťaže Dedina roka. Ocenená bola aj Lenka Jandušíková, umelecká vedúca folklórnej skupiny Podžiaran.