Projekt zameraný na odlišnosti prestierania a servírovania pri slávnostných príležitostiach, ako aj na prehĺbenie si odborných a jazykových zručností, bol realizovaný agentúrou „Leonardo da Vinci“ za finančnej podpory Európskej únie.
Počas troch týždňov strávených na Slovensku mali nemeckí študenti možnosť aktívne sa zúčastňovať na praktickom vyučovaní v školských zariadeniach „ŠTUDENT“ a „DUBNIČANKA“, pričom sa podieľali na príprave jedál, miešaných nápojov, ale i prestieraní a servírovaní. Podávali sa netradičné dobové špeciality z čias stredoveku, ktoré sa kedysi servírovali na „panskom dvore“.
Ponúknuté špeciality mali výraznú korenistú chuť, čo sa vtedy zrejme pokladalo za samozrejmosť, avšak pre prítomných hostí sa buchty s brusnicami, posypané mletým korením a servírované spolu s oškvarkovou paštétou javili ako niečo zvláštne, nezvyčajné, čo obohatilo ich chuťové kalíšky o novú atypickú skúsenosť.
Výmenná stáž splnila aj ďalší zámer. Vzájomná výmena informácií, skúseností a nadobudnutých poznatkov poslúži obom stranám nielen vo výchovnom procese, ale žiakom najmä v spoznávaní inej krajiny a zdokonaľovaní jazykových znalostí.