Neznechutilo ju to, veď piekla rada a na nejednej svadbe si pochutnali hostia práve na jej koláčoch,“ spomína Karin. Dolnomarikovská rodáčka je študentkou Združenej strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Púchove. Práve skončila druhý ročník a za vynikajúcu reprezentáciu Trenčianskeho kraja v celoslovenskej súťaži Danubius Gastro dostala ocenenie Talent Trenčianskeho kraja. „Bolo to pre mňa prekvapenie. Vybrali ma z deviatich potenciálnych kandidátov. Spolužiačky i majsterky mi tvrdili, že ocenenie som dostala zaslúžene. Bratislava nebola jedinou súťažou, kde som sa počas štúdia dostala. Nie vždy môže človek vyhrať, čo sa stalo i mne, no víťazstvo v Nitre a absolútne víťazstvo v Bratislave ma potešilo a utvrdilo v tom, že čo robím, je dobré.“
Pečenie a výroba ozdôb priviedlo Karin na školu, kde má možnosť po ukončení tretieho ročníku študovať ešte dva roky. „Chcela by som pokračovať aj ďalej, uvidíme, či sa mi podarí dostať na školu. V učení som síce priemernou žiačkou, no prax je iná a zaujímavejšia. Dá sa na nej veľa naučiť, a ak máte vynikajúcich majstrov ako my, je to super.“ Majster býva dôležitou súčasťou výcviku a takpovediac i ďalšieho života učňa. „Je to tak. Majsterka Zaukolcová nám vie poradiť a my na jej rady dáme. Je dobrá, o čom hovorí i množstvo ocenení z rôznych súťaží. Nielen súťaž vám dá veľa, niekedy sa stačí radšej iba pozerať a učiť sa, ako tomu bolo napríklad v Tatrách. Rada by som sa pozrela aj do Hradca Králové, kde sú k videniu zaujímavé veci.“ Okrem cukrárstva baví Karin šport – hádzaná. „Hrávala som doma na základnej škole a viem, že družstvo je aj v Púchove. Momentálne však toľko času nemám. Ten, ktorý mi zostane, venujem oddychu, diskotékam a priateľovi. Či má rád sladké? Určite. Občas mu niečo sľúbim priniesť a stáva sa, že ho sklamem, ale aspoň nepriberie. Ja na sladkosti moc nie som. Radšej si dám dobré mäsko, ktoré si viem aj pripraviť. Rada varím, najmä keď je mama v práci a ja musím. Nie je to však zlé a ja získam skúsenosť pre život.“ Zaujímalo nás, či si dokáže pripraviť budúca cukrárka tortu aj na vlastnú svadbu. „Určite. Nebude pečená, ale z čokolády a rôznych prísad, ktoré sa dajú modelovať. Dám si záležať, veď bude pre mňa!“
Autor: mk