Súťaže usporiadané mimo školy
V rámci zvyšovania odbornej úrovne sa majstri odbornej výchovy so žiakmi zúčastnili nasledovných súťaží:
Cena LAUGARICIA Trenčín – odbor kaderník. Žiačky na súťaž pripravovali Bc. Eva Budayová a Bc.Marta Luhová.
JUNIOR GASTRO Nitra – odbor kuchár, 2 žiaci získali 3. miesto. Na súťaž žiakov pripravovala Bc. Jana Chudá.
3. St. NICOLAUS CUP 2005 Bratislava – odbor čašník, 1 žiačka získala 3. miesto. Žiakov pripravovala Bc. Anna Ciesarová.
DANUBIUS GASTRO Bratislava – odbor cukrár, výstava. Reprezentanti školy sa na pripravovali pod vedením Mgr. Jozefíny Zaukolcovej.
VINEA CUP Košice – odbor čašník, 1 žiak získal 1. miesto. Na súťaž žiakov pripravovala Bc. Anna Ciesarová.
Nestlé Culinary art salon 2005 Nitra – odbor cukrár, 1 žiačka získala 1. miesto. Na súťaž pripravovala žiačky Mgr. Jozefína Zaukolcová.
Školu reprezentovali aj pedagógovia
Majsterka odbornej výchovy Mgr. Jozefína Zaukolcová zastupovala školu v Starom Smokovci na XV. jarnej gastronomickej výstave jedál a cukrárenských výrobkov, kde prezentovala cukrárske umenie. Majsterka odbornej ýchovy Bc.Oľga Barcíková reprezentovala našu školu v Hradci Králové na súťaži GASTRO Hradec 2005 v Kuchárskej artistike – dekoratívne vyrezávanie ovocia a zeleniny, kde získala 2. miesto.
Vyhodnotenie
činnosti SOČ
V školskom roku sa na práci SOČ podieľali žiaci 2. a 3. ročníkov hotelovej akadémie a 2.B triedy. Pracovali samostatne alebo vo dvojiciach. Usmerňovali ich Mgr. Božena Močková, Mgr. Miroslava Trenčanová, Mgr. Zuzana Kováčová. Témy boli z oblasti potravinárstva, histórie a umenia. Do školského kola postúpilo 13 prác a do regionálneho kola 9 prác. Do krajského kola v Starej Turej postúpila práca „Splnenie požiadaviek spotrebiteľov“ - študenti Peter Haviar a Iveta Belásová. I napriek výbornej obhajobe práca do celoslovenského kola nepostúpila.
Vysokú odbornú úroveň vedomostí a zručností majstri odbornej výchovy a učitelia spolu so žiakmi hotelovej akadémie, aj odborov kuchár, čašník, cukrár preukázali v rámci medzinárodného projektu Leonardo da Vinci II. v Nemecku, Maďarsku, Poľsku, Česku, Belgicku a Nórsku, ktorí pripravili na vysokej úrovni bankety pre hostí, a tak reprezentovali nielen našu školu, ale aj celé Slovensko.
Pre žiakov hotelovej akadémie, učebných a študijných odborov kuchár, čašník sme zorganizovali barmanské kurzy s udelením certifikátu BARMAN – nápojár.
Klub Mladého barmana usporiadal celoslovenskú súťaž v miešaní nápojov v Hoteli Wili Púchov.