Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Ako grilovať

Postavte gril vždy na rovné miesto a čo najďalej od stromov a horľavých materiálov.

Úspešné grilovanie sa začína zapálením ohňa, čo pre neskúseného začiatočníka nie je ľahké. Základom je kvalitné palivo - drevené uhlie z väčších kúskov približne rovnakej veľkosti. Musí byť suché a nemalo by horieť svetlým plameňom, no o to silnejšie a dlhšie tlieť. Nikdy nespaľujeme starý papier alebo iné odpadky. Nevyzerá to dobre a takéto „odpadky“ môžu produkovať zdraviu škodlivé látky. Na podpaľovanie sa používa grilový podpaľovač. Kúsky podpaľovača sa vložia do pyramídky z uhlia a podpália sa. Rýchlo sa rozhoria a od nich sa chytí aj drevené uhlie. Až keď sa všetko pekne rozhorí, rozhrnieme uhlie kutáčom rovnomerne po celej ploche. Len čo plamene dohoria a uhlie už iba tlie, pokryté súvislou sivou vrstvou popola, môžeme začať grilovať. To môže trvať asi 20 - 40 minút od zapálenia. Je veľmi dôležité, aby do pahreby nestekal tuk z grilovaného mäsa, ktorý do ovzdušia uvoľňuje škodlivé rakovinotvorné benzpyrény. Grilujeme preto chudé mäso alebo ho zabalíme do alobalu, prípadne kus alobalu alebo alobalovú misku podložíme pod rošt. Praktické sú aj alobalové misky na grilovanie so žliabkovaným dnom so štrbinami. Grilované jedlo na ňom nezuhoľnatie, neprilepí sa, tuk nesteká do pahreby a cez štrbiny nasiakne i tou pravou dymovou arómou.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  1. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  2. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  3. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  4. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  5. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  7. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  8. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  9. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  10. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  1. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 19 980
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 878
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 422
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 672
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 12 402
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 12 086
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 461
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 413
  9. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 674
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 405
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Považská Bystrica a Púchov - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Považská

FOTO: Dobrovoľní hasiči od marca pomáhajú s dezinfekciou

Považská Bystrica a okolie má neoceniteľnú pomoc. Dobrovoľní hasiči dezinfikujú verejné priestranstvá, ale aj okolie nemocnice.

Hasiči dezinfikujú okolie nemocnice

Samosprávny kraj ponúka školské priestory na zriadenie odberových miest

Trenčiansky kraj je zriaďovateľom 38 stredných škôl v dvanástich mestách a jednej obci.

ilustračné foto

Vyšlo nové číslo MY Považský Obzor

Mesto sa pripravuje na plošné testovanie. Nemocnica potrebuje posily.

Aktuálne číslo MY Považský Obzor

Padol ďalší rekord. V Trenčianskom kraji odhalili takmer 400 prípadov nákazy

Ide o pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR testov.

Ilustračná fotografia.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?