Kedy ho začala najmladšia novomanželka redakcie varievať v svojej domácnosti, netušíme. Príležitosť a čas nám nechcela povedať, no my tušíme, že s jedlom, ktoré nám mimoriadne chutilo, sa môžu viazať príjemné spomienky.
Zapekané hovädzie je vraj rodinným receptom, ktorý sa naučila od matky, tá od svojej matky, a tá zas... Poďme však k samotnému vareniu.
Na prípravu jedla potrebujeme: Hovädzie mäso, slaninu, zavárané uhorky, syr, vajcia a strúhanku, koreniny, soľ. Rezne vyklepeme, nasolíme, obalíme v strúhanke a potom vo vajíčku. Opečieme klasickým spôsobom na panvici. Vyberieme ich, poukladáme do pekáča.
Na každý kúsok poukladáme postupne slaninu, uhorku a dáme na chvíľočku do trúby piecť. Pekáč predtým zakryjeme alobalom. Pred dopečením odokryjeme a dáme navrch plátkový syr. Ako prílohu si môžeme zvoliť ryžu, zemiaky alebo chlieb, všetko podľa chuti.
Podľa slov nášho grafika Petra sa síce pivo hodí ku všetkému, pretože sa s ním nič nepokazí, no k tomuto jedlo by sa hodilo údajne vínko, čo sa nám aplikovať v praxi, bohužiaľ, nepodarilo.
Dobrú chuť!