Dnešný recept pripravila najnovšia členka redakcie – Janka. Netušíme, kedy doma stíha navariť, lebo tri deti sú tri deti, a to nerátame ešte manžela.
Na prípravu jedla potrebujeme: 500 g zemiakov, 500 g filé, cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať, 15 dkg tvrdého syra, olej.
Postup: Očistené zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme. Filé taktiež osolíme a okoreníme. Polovicu zemiakov poukladáme do zapekacej misy. Z oleja, soli, petržlenovej vňate a cesnaku urobíme zmes, ktorou zemiaky pokvapkáme. Na prvú vrstvu zemiakov naukladáme filé a zakryjeme druhou polovičkou zemiakov. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Chvíľku pred vybratím posypeme nastrúhaným syrom. Podávame so zeleninovou oblohou a bielym vínom. Dobrú chuť!