Dnešný recept na obľúbený a rýchly koláč, ktorý chutí celej rodine, priniesol šporťák Jozef.
Cesto: 200 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 150 g Hery, 1 vajce, prášok do pečiva a 200 g pomletých vlašských orechov.
Plnka: 1 kg tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g masla, 4 žĺtky.
Sneh: 4 bielky, 100 g práškového cukru.
Postup: z múky, orechov, cukru, prášku do pečiva a vajca vypracujeme cesto, vyvaľkáme, dáme na vymastený plech. Pripravíme si tvarohovú plnku, ktorú natrieme na cesto a dáme piecť do rúry. Keď je koláč upečený asi z polovice, navrch dáme dotuha ušľahaný sneh a necháme ešte asi desať minút dopiecť pri najslabšom nastavení rúry. Dobrú chuť!