. Absolventi všetkých študijných odborov získajú maturitné vysvedčenie a majú možnosť pokračovať v pomaturitnom štúdiu alebo na vysokej škole. Na všetky učebné odbory školy nadväzuje nadstavbové štúdium s maturitou.
Študijné odbory
(4 roky – maturita + výučný list pri odbore agropodnikateľ turistika na vidieku):
Agropodnikateľ, turistika na vidieku – absolvent organizuje a poskytuje služby vo vidieckej turistike, podniká v oblasti cestovného ruchu.
Agropodnikanie, poľnohospodársky manažment – vykonáva ekonomické operácie pri príprave, zabezpečovaní, riadení, spracovaní a predaji, je pripravený po nástupnej praxi na výkon podnikateľsko - technických činností nielen v poľnohospodárstve.
Životné prostredie – rieši problematiku životného prostredia, posudzuje projekty a návrhy, kontroluje dodržiavanie technológie ochrany životného prostredia a monitoruje ho. Absolventi majú široké uplatnenie v štátnej správe a vo firmách všetkých typov.
Agropodnikanie, kynológia – absolútna slovenská novinka. Absolvent získa odborné vedomosti v oblasti chovu a výcviku psov, môže prevádzkovať hotely alebo salóny pre psy, pracovať v bezpečnostných zložkách štátu, v súkromných firmách, útulkoch a v poradenských službách.
Záhradníctvo má tri zamerania – na viazačstvo a aranžérstvo, krajinárstvo a kvetinárstvo.
Absolvent ovláda všetky práce pri pestovaní, ochrane, zbere, spracovaní rastlinného materiálu, ovláda techniky aranžérskych a viazačských prác, upravuje interiéry a exteriéry, navrhuje krajinárske a sadovnícke úpravy. Má široké uplatnenie v štátnych a privátnych firmách.
Učebné odbory
(3 roky – výučný list):
Poľnohospodár, mechanizácia – pripravuje absolventov na výkon prác nielen v oblasti poľnohospodárstva, ale aj v opravárenských a údržbárskych činnostiach. Získava vodičské oprávnenie T, C, A, B, vie zvárať a ovláda práce na všetkých poľnohospodárskych strojoch.
Viazač, aranžér kvetín – navrhuje a vyzdobuje interiéry, ovláda rôzne viazačské techniky, má široké uplatnenie v službách. Atraktívny odbor žiadaný praxou.
Pekár – ovláda technologické postupy pri príprave a spracovaní všetkých pekárenských výrobkov, kontroluje a obsluhuje stroje a zariadenia. Dobre sa uplatňuje na trhu práce.
Mäsiar – ovláda výrobu, spracovanie, predaj mäsa a mäsových výrobkov, obsluhuje stroje.
Absolventi majú široké a veľmi dobré uplatnenie na trhu práce aj v krajinách EÚ.
Cukrár – kvalifikovaný pracovník pre cukrárenskú výrobu, pripravený zamestnať sa, prípadne podnikať v danej oblasti.
Biochemik – spracúva mlieko, ovláda pracovné postupy pri výrobe a spracovaní mlieka a mliečnych výrobkov. Má okamžitú možnosť zamestnať sa.
Záhradník – môže pracovať v záhradníckej, ovocinárskej a zeleninárskej výrobe, v pestovateľských škôlkach a vo firmách zaoberajúcich sa záhradníctvom a krajinárstvom.
Pomaturitné štúdium
Krajinárske úpravy a tvorba krajiny (2 roky, denné slovensko-francúzske štúdium, absolventský diplom a francúzsky certifikát s platnosťou v EÚ).
Absolvent navrhuje a realizuje sadovnícke a krajinárske projekty, je pripravený samostatne podnikať v danej oblasti. Je uprednostnený pri prijímaní na vysoké školy daného typu.
Vidiecka turistika (3 roky, denné pomaturitné štúdium – absolventský diplom).
Poskytuje služby v oblasti cestovného ruchu, je schopný samostatne podnikať, viesť a prevádzkovať zariadenia cestovného ruchu. Je uprednostnený pri prijímaní na vysoké školy daného typu.
Nadstavbové štúdium
(2 roky po absolvovaní tretieho ročníka príslušného zamerania, končí maturitou) zamerané na:
Poľnohospodárstvo
Záhradníctvo
Potravinárska výroba – pekárska a cukrárska výroba
Potravinárska výroba – mäsová a údenárska výroba
Potravinárska výroba – mliekárska výroba
Absolvent dokáže kontrolovať dodržiavanie technologických postupov, viesť pracovné skupiny, dokáže samostatne pracovať a podnikať podľa zamerania v potravinárstve, záhradníctve, poľnohospodárskych službách a rôznych firmách. Môže pokračovať v štúdiu na ľubovolnej vysokej škole.