Považská Bystrica – V priestoroch reštaurácie hotela Študent sa prezentovali žiaci ZSŠ hotelových služieb a obchodu Púchov výstavou cukrárskych výrobkov. Jarná nostalgia, ako sa výstava a súťaž zároveň volala, prilákala do priestorov reštaurácie množstvo návštevníkov, ktorí si nechali pohladiť dušu sladkosťami i umením. „Pozrela som si zaujímavé nápady. Nie som profesionálna cukrárka, no podnetov som našla dosť. Okrem toho som si kúpila niektoré zákusky, ktoré dievčatá vyrobili. Môžem prezradiť, že okrem synov miluje sladkosti aj manžel,“ povedala Marta Petríková.
„Diváci si mohli minidezerty nielen pozrieť, ale aj rozhodli o najlepších. Na druhej strane môžem povedať, že práce boli vyrovnané, nemyslím si, že víťaz bol jednoznačný. Sme radi, že žiačky sa prezentovali v dobrom svetle pred verejnosťou,“ povedal Stanislav Kršík. Trošku iný pohľad ako množstvo laikov mala vedúca výcviku Katarína Bučová. „Súťaž sa konala po tretí raz. Pripravili sme žiačkam vhodné podmienky, záležalo iba na ich fantázii a šikovnosti. Boli práce, ktoré zaujali aj mňa, no niektoré sa mohli dotiahnuť viac dokonca,“ povedala Bučová.
Vlastná fantázia inšpirovala Stanku Adamčíkovú, ktorá sa predstavila s trojuholníkmi. „Mohlo to byť lepšie, chcelo to viac času, čo mi povedala aj majsterka,“ skonštatovala Stanka. Tvar srdiečok pripravila Andrea Levková podľa slov spolužiačok údajne kvôli priateľovi. „Je zaľúbená,“ tvrdili dievčatá. „Môže byť,“ potvrdila Andrea, ktorá použila na zhmotnenie svojej lásky plastický cukor a čokoládu, belgickú čokoládu... „Dúfam, že sa srdiečka páčili!“ Kvietky a drobné ozdoby nechýbali na oválkach Márie Ozimej, ktorá sa taktiež inšpirovala svojou fantáziou.
„Pred Veľkou nocou chceme pripraviť inú súťaž, motívom by mala byť veľkonočná tabuľa. Dúfame, že opäť príde široká verejnosť, ktorá rozhodne o najlepších,“ dodal Stanislav Kršík.