Streda, 19. september, 2018 | Meniny má Konštantín

Lyžiari ochutnali aj domácu zabíjačku

Lyžiari, ktorí sa včera vybrali na lyžovačku do Hornej Marikovej, nečakali len dobré snehové podmienky. Užiť si mohli aj atmosféry pravej domácej zabíjačky.

Pohľad na domácu zabíjačku lyžiarov lákal.(Zdroj: VIERA ŽALUDKOVÁ)

HORNÁ MARIKOVÁ. Domácu zabíjačku pripravili pre návštevníkov SKI strediska v Ráztoke po siedmy raz. „Ľuďom sa toto podujatie páči. Dnes mnohí už ani nevedia, ako sa zabíjačka vlastne robí. Je to svojím spôsobom pre nich aj odreagovanie sa od bežných starostí," povedal vedúci strediska Peter Mikloš.

Spokojní boli aj návštevníci. Sledovali, ako pod šikovnými rukami mäsiarov vznikajú klasické zabíjačkové dobroty, ktoré mohli aj ochutnať. „Je to zaujímavé. Doma síce mávame aj my zabíjačku, ale toto je niečo iné, uprostred davu ľudí," skonštatovala mladá dvojica, ktorá sa do strediska zatúlala počas sobotňajšieho výletu.

viac fotografií z podujatia si môžete pozrieť tu: http://povazska.sme.sk/c/5229314/lyzovacka-a-zabijacka-v-raztoke.html

Výroba dobrôt

Výrobky zo stodesaťkilogramového prasiatka vyrábal Rastislav Kršík. Priznal sa, že je v stredisku na zabíjačke už po siedmy raz. „Chodím sem od samého začiatku. Je to veľmi dobrá tradícia. Ľudia sa môžu na vlastné oči presvedčiť, ako sa vyrábajú jelítka, jaternice či tlačenka. Ochutnať tieto dobroty môžu potom v reštaurácii," vysvetlil. Obdiv si určite aj kolegom zaslúžili. Neprekážala im ani zima, na ktorú sú počas zabíjačiek zvyknutí.

Spokojní lyžiari

„Na lyžovačku do Ráztoky chodievame, ale na zabíjačke sme prvýkrát. Určite niečo aj ochutnáme, uvidíme, aké výrobky budú," prezradili niektorí z rodiny Barančíkovcov. Práve sa chystali na svah. „Zjazdovka je dobrá. Ešte sme len prišli, tak nevieme, ako to hore vyzerá. Vraj je to rozšírené, uvidíme.

Po prvýkrát boli v stredisku Balogovci. Učili lyžovať malú Bibiánku. Tej sa vraj lyžovanie páči, aj keď ešte veľkú istotu nemala. Ktovie, možno nebude dlho trvať a s maminou začne zdolávať svahy aj ona.

Nebola len zabíjačka

V sobotu bolo v Ráztoke riadne veselo. „Dobrá zabíjačka má byť aj so zábavou. O tú sa starajú spevácka skupina Limbora z Prečína, DJ a večer bude aj diskotéka pod holým nebom s laserovou šou," poinformoval o ďalšom programe Mikloš. Dodal, že na zabíjačkových dobrotách si určite pochutná aj on. Jeho obľúbeným jedlom je vraj zabíjačkový tanier a jaternica. Pochválil tiež špecialitu mäsiara Kršíka - roládu.

Ďalšou raritou sobotňajšej lyžovačky boli aj paraglydisti, ktorí pristávali priamo medzi lyžiarmi. Neprekážali im, práve naopak, užívali si dobré snehové podmienky a upravenú trať, ktorá meria 720 metrov. Podľa Mikloša sa však lyžiari môžu tešiť na dlhšiu. „Pripravujeme rozšírenie zjazdovky na 1250 metrov, v budúcnosti napojenie až na hrebeň." Dodal, že obľúbená je aj večerná lyžovačka, ktorú lyžiari môžu využiť trikrát do týždňa.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  2. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  3. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  4. Najužitočnejšia appka
  5. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  7. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  8. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  9. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  10. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 28 504
  2. Najužitočnejšia appka 14 929
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 12 846
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 9 045
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 7 791
  6. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 562
  7. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 6 389
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 5 077
  9. Osem dovolenkových destinácii, kde leto ešte nekončí 3 250
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 642

Hlavné správy z MY Považská

V Cigli hral Kvašov o prvú priečku

Sumár 5. futbalovej ligy.

Cyklobusy v Trenčianskom kraji tento rok odviezli 251 bicyklov

Trenčianska SAD-ka previezla cyklobusmi za tri mesiace 251 bicyklov.

FOTO: Na jarmoku v Púchove

Púchov ožil cez víkend jarmočnou atmosférou. Každý si prišiel na svoje, či už pri nákupe špeciálnych remeselných výrobkov, prípadne si pochutnal na tradičných špecialitách. Pestrý bol aj kultúrny program.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Trenčín nie je pripravený hrať skupinu Európskej ligy, tvrdí Rybníček

Vypadnutie z Európskej ligy vníma ako dobrý koniec.

Huby by sa nemali odrezávať. Sušiť ich treba na site či záclone, radí odborníčka

Stalo sa vám niekedy, že sa vám pokazili huby v mrazničke alebo splesniveli sušené hríby? Odborníčka okrem toho, ako správne huby zbierať, vysvetlila aj to, ako ich správne spracovať. Vyskúšali ste už hubový prášok?

Pri Žiline sa zrazilo viacero vozidiel, cesta je už prejazdná

Po včerajšom dopravnom kolapse v Žiline ani dnešok nezačal priaznivo. Neskôr sa k tomu pridal aj kamión s defektom pod Strečnom.

Vybrali SME

Už ste čítali?