PAPRADNO.Aj keď v pláne bolo pôvodne jedno prasiatko na spracovanie, konečné rozhodnutie majiteľky farmy pripravilo o život hneď tri. „A bolo to málo, tvrdí Anna Beníková. „Už v popoludňajších hodinách boli výrobky fuč. Tí čo prišli neskoro mali jednoducho smolu, dodáva. Kto v sobotu zavítal do Koliby v Papradne, nielen že ochutnal špeciality, ale mohol sa priamo podieľať pri ich výrobe. Správne dochutiť tlačenku, či jaternice vedeli samozrejme len majstri Jozef a Vladimír, ale ako prepichnúť špajdlou jelítko, či obtočiť klobásu dokázali aj niektorí dobrovoľníci, ktorí priložili ruku k dielu. No a aká by to bola zabíjačka bez poriadnej muziky. Tá veru v Papradne nechýbala ani tentokrát. Rezké tóny šírila až do samého večera miestna hudobná skupina. Popri všetkom tom zhone sa nezabudlo ani na deti. Niektorých ponáhaňal čertisko, iných odmenil Mikuláš sladkou dobrotou. Zapriahnuté boli aj kone, ktoré povozili deti na saniach po krásnej zasneženej krajine. „Aj keď sme tu zabíjačku robili po prvý krát, záujem verejnosti nás presvedčil o tom, že nie posledný. Verím, že sa tu o rok stretneme zas.