Narodila sa v rodine vášnivého hudobníka. Po skončení strednej školy nastúpila ako profesionálna speváčka. Spievala a spieva všetko. Už niekoľko rokov pôsobí ako Huberta v muzikáloch Mníšky a Mníšky milionárky - Gizela Oňová.
Úlohy Huberty prevzala po Magde Pavelekovej. Tvrdí, že po „Majde" sa takéto úlohy preberajú veľmi ťažko. Ľudia boli na úlohu matky predstavenej v jej podaní zvyknutí veľa rokov. „Predtým som si zaspievala viac. Úloha matky predstavenej je náročnejšia na množstvo minút na pľaci, no druhej strane si zaspievam menej," hovorí Gizela Oňová.
Spev a vínko
Známi o nej tvrdia, že veselá kopa je aj v súkromí. „Optimizmus som zdedila od svojho starého otca, ktorý nám hovorieval od útleho detstva: Detičky moje zlaté nepite alkohol, zabýva! Nerozumeli sme mu, no rešpektovali sme ho. Môžem však povedať, že pochádzam z rodiny, kde sa dobre varilo, spievalo a pilo občas dobré vínko," tvrdí pani Gizka, ako ju volajú familiárne známi.
Kuchyňa a Vianoce
U Oňovcov vládne vraj počas najkrajších sviatkov roka stará dobrá klasika. „Šošovica, kapustnička, klasický vyprážaný kapor. V rúre sa pečú na papieri celé pstruhy. „Pripravujem dva druhy šalátov a naviac majonézový. Ale tak, aby sme ich nemali ešte na Silvestra," tvrdí pani Gizka.
Nesmie chýbať torta s parížskym krémom, a ak príde jej maminka, zmení sa aj jedálniček. „Hubová polievočka a pupáky, ktoré sme mali minulý rok ako dezert. Nesnažím sa rodinu prekvapiť. Varím normálne ako po celý rok. Snažím sa občas improvizovať, pretože varenie je o fantázii," dodáva speváčka a herečka v jednej osobe.
Babičkina rada
Najviac peňazí môžete podľa nej ušetriť na varení. Kto si vraj nevie zadeliť čas, peniaze a miesto v byte, je stratený. „Naučila ma to babička, a ja sa tejto rady stále snažím držať. Môžem povedať, že sa mi darí. Môžem prezradiť, že jednou z mojich vianočných špecialitiek je šalát s chrenom. Šalát pripravíme bez majonézy a cibuľky. Pridáme chrenovú omáčku, zloženú s chrenu, trošky smotany. Zdôrazňujem, že nemusíte šetriť cukrom. Dobrú chuť!"