POVAŽSKÁ BYSTRICA. Redakcia MY Noviny stredného Považia chcela prispieť k sviatku zamilovaných darčekom pre čitateľov. Mohli sa zapojiť do súťaže o valentínsku večeru, na ktorú si mohli pozvať svoju lásku. Dať tento darček navyše sa podarilo trom z nich.
Dlhoroční manželia
Víťazom súťaže sa stal Ivan Geršák. Na večeru pozval svoju manželku Melániu. „Pravidelne si kupujem Obzor a zapájam sa do rôznych súťaží, a tak ma oslovila aj táto. Pomyslel som si, čo keby som vyhral? A stalo sa,“ usmial sa.
Jeho manželka prezradila, že pán Geršák je veľmi pozorný. „Nezabúda na žiadne sviatky, ani moje, ani ostatných členov rodiny. Aj teraz mi na Valentína venoval voňavku,“ pochválila manžela. Ich harmonický manželský vzťah trvá už takmer štyridsaťtri rokov.
Ďalšia veľká láska
Marcela Kupčeková sa priznala, že na večeru chcela ísť s manželom. Človek však mieni a život mení. „Výhre sme sa potešili, ale manžel, žiaľ, nemohol so mnou ísť, má pracovné povinnosti,“ povedala. Pri stole však nesedela sama. Pozvala si ďalšiu veľkú rodinnú lásku - deväťročného syna Mareka. Okrem neho má ešte dvoch synov – sedemnásť a dvadsaťročného.
Marekovi veľmi do reči nebolo, ale potom sa trocha rozhovoril. Prezradil, že mamine darček na Valentína nestihol dať, zabránila mu v tom choroba. Ale ako pani Marcela hneď doplnila, darček od neho dostáva pravidelne: „Vždy, keď donesie dobrú známku,“ okomentovala, ako asi každá matka školopovinného dieťaťa.
Láska má byť počas celého roka
Martin Opoldík prišiel so svojou dlhoročnou láskou Katarínou. Práve láska ho inšpirovala, aby sa zapojil do súťaže. „Budeme spolu už jedenásť rokov, chcel som jej dať aj trocha iný darček ako kyticu,“ vysvetlil. Ale vzápätí dodal, že dokazovanie lásky na Valentína veľmi neuznáva. „Valentín je americký štýl, ja osobne si myslím, že láska sa má preukazovať po celý rok, nielen v jeden deň.“
Čo ich čakalo?
Róbert Stacha z reštaurácie Leguán spolu s kolektívom pripravili pre milých hostí príjemné posedenie. Reštaurácia pod jeho vedením nie je dlho, ale snažia sa urobiť z nej prostredie, ktoré bude vyhovovať nielen mladým, ale aj starším návštevníkom: „V lete chceme robiť na terase grilovačky a posedenie pri živej hudbe. Dúfam, že si tieto akcie nájdu svojich priaznivcov, pretože v meste takéto niečo chýba.“
Prezradil čo-to aj z menu, ktoré pre účastníkov valentínskej večere pripravili. „Fľaška vína, kurací steak a tiež aj sladká bodka, ale viac sa určite dozviete od kuchára Štefana Melicheríka,“ nechcel viac povedať.
A tak nezostávalo nič iné, len spýtať sa šéfkuchára Štefana. Popri zvŕtaní sa pri sporáku si nakoniec našiel aj chvíľku pre nás. „S kolektívom sme sa rozhodovali, čo bude najvhodnejšie. Keďže sme nevedeli, o aké vekové kategórie ide, tak sme zvolili zlatú strednú cestu – kurací steak. Ako maškrtu pripravujeme palacinky so šľahačkou a ovocím. Verím, že im bude chutiť,“ dodal.