POVAŽSKÁ BYSTRICA. Na treťom ročníku veľtrhu v samostatnom stánku sa kraj prezentoval pod názvom „Trenčiansky kraj, chuťovka pre turistov“. Návštevníkom chcel predstaviť nielen krásnu prírodu, čerstvé minerálne pramene, kúpele so vzácnou termálnou vodou, historické pamiatky, povesťami opradené hrady a zámky, ale aj špeciality zo všetkých kútov kraja. „Chceme, aby sme boli krajom, ktorý všetkým „chutí“. Samozrejme obrazne, ale na druhej strane máme skutočne regionálne špeciality a jedlá zo všetkých kútov kraja, ktoré budeme zbierať už na výstave,“ povedal pri otvorení stánku predseda samosprávneho kraja Jaroslav Baška.
Prispieť vlastnými receptami mohli aj návštevníci veľtrhu, ktorí sa takto zapojili aj do súťaže o hodnotné knižné publikácie kraja. „Zo zozbieraných receptov chceme vytvoriť kuchárku regionálnych špecialít tak, aby v nej bolo zastúpených všetkých deväť okresov v kraji. Veríme, že oprášime tradičné recepty z kraja, ktoré budú inšpiráciou aj pre súčasnú modernú kuchyňu. Cieľom je vydanie publikácie plnej „chuťoviek z kraja“,“ dodal Baška.
Autor: vž