Kraj sa prezentoval chuťovkami pre turistov

Samosprávny kraj plánuje vydať kuchárky regionálnych špecialít. Recepty začali zbierať už na veľtrhu cestovného ruchu Region Tour Expo v Trenčíne.

Jednou zo  špecialít, ktorú vlastnoručne Baška aj pokrájal a ponúkol návštevníkov, bola pohánková baba z Dohnian. S chuťou sa do nej pustila aj mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa ČR v SR Livia Klausová.Jednou zo špecialít, ktorú vlastnoručne Baška aj pokrájal a ponúkol návštevníkov, bola pohánková baba z Dohnian. S chuťou sa do nej pustila aj mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa ČR v SR Livia Klausová. (Zdroj: TASR)

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Na treťom ročníku veľtrhu v samostatnom stánku sa kraj prezentoval pod názvom „Trenčiansky kraj, chuťovka pre turistov“. Návštevníkom chcel predstaviť nielen krásnu prírodu, čerstvé minerálne pramene, kúpele so vzácnou termálnou vodou, historické pamiatky, povesťami opradené hrady a zámky, ale aj špeciality zo všetkých kútov kraja. „Chceme, aby sme boli krajom, ktorý všetkým „chutí“. Samozrejme obrazne, ale na druhej strane máme skutočne regionálne špeciality a jedlá zo všetkých kútov kraja, ktoré budeme zbierať už na výstave,“ povedal pri otvorení stánku predseda samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Prispieť vlastnými receptami mohli aj návštevníci veľtrhu, ktorí sa takto zapojili aj do súťaže o hodnotné knižné publikácie kraja. „Zo zozbieraných receptov chceme vytvoriť kuchárku regionálnych špecialít tak, aby v nej bolo zastúpených všetkých deväť okresov v kraji. Veríme, že oprášime tradičné recepty z kraja, ktoré budú inšpiráciou aj pre súčasnú modernú kuchyňu. Cieľom je vydanie publikácie plnej „chuťoviek z kraja“,“ dodal Baška.

Autor: vž

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Považská

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 228
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 257
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 078
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 122
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 789
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 234
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 544
  8. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 521
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Považská Bystrica a Púchov - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Považská

Obľúbený predajca elektroniky NAY pokračuje vo svojom VEĽKOM VÝPREDAJI.


Dekan farnosti v Považskej Bystrici Pavol Mazúch.

Na cirkevné stavby sa nevzťahujú dotácie či eurofondy.


1
Skončili v sebe tri autá.

K nehode došlo v piatok ráno.


Žilinské Sladkosti pre hostí o tom presviedčajú už 10 rokov.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu