Tento recept je podľa autorky Danky vhodný nielen pre gurmánov, ale aj pre malé deti, ktoré podľa jej slov obľubujú.
Na prípravu potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka, 2,5 dcl mlieka, 100 g šunky, 100 g syra eidam, horčicu, soľ, korenie a kyslú smotanu.
Pracovný postup:
Pliecko pomelieme, pridáme mlieko, soľ a korenie a necháme odstáť, najlepšie do druhého dňa. Mäso rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na mokrej utierke alebo alobale. Potrime ho horčicou, uložíme naň plátky šunky a syra. Zvinieme do rolády a dáme do vymasteného pekáča. Podlejeme troškou vody a viackrát potrieme kyslou smotanou. Pečieme asi poldruha hodinky, podľa hrúbky rolády. Po stuhnutí a vychladnutí je vhodná aj pre studenú kuchyňu.
Roládu pred podávaním pokrájame, vynikajúcou prílohou je zemiakové pyré. K jedlu podávame kyslú uhorku, červenú repu alebo čalamádu. K mäsku pijeme biele vínko.
Dobrú chuť!